projecten

ATELIER DORTHY ALLEFS

EEN SERIE FOTOGRAFEREN….. MEER DAN EEN LUCKY SHOT

Kunstwerken en objecten in de sfeer van de producten fotograferen. Het is geen alledaagse productfotografie wat het anders dan anders maakt. Echt iets voor ons! Bij het binnenstappen van het atelier is het net of we stappen in een andere wereld. Rust, sereen….. dat waren onze eerste indrukken. De objecten en kunstwerken willen we dan ook op die manier vastleggen. Zonder toeters en bellen, onze eerste indrukken in het achterhoofd. Qua stijl gewoon basic. 

Bij de beeldbepaling kijken naar achter- en ondergrond, kleurstelling en vooral het spelen met het natuurlijk invallend licht. Aangezien het winter is, is het noodzakelijk rekening te houden met de tijd. De zon geeft een rode gloed af vanaf een uurtje of 3 ’s middaags en daarna is het eigenlijk gedaan voor die dag. 

Rolgordijnen die op en neer gedaan worden, gordijnen opzij of niet….. op die manier wordt het licht opgebouwd en gekeken wat werkt.  Het luistert daarbij echt nauw, het komt op de centimeter aan. Dat hebben we bij alle foto’s zo toegepast. Tafeltjes worden van hun vaste plaats versleept, planken leeggeruimd, het is niet zo dat je de foto zomaar “hebt”. Dat maakt het zo leuk!

Uiteindelijk is het een serie van 8 geworden, die afzonderlijk van elkaar maar ook als complete serie heel goed werken. Welke is jouw favoriet?

Project: Productfotografie 

Opdrachtgever: Atelier Dorthy Allefs

Laat alle projecten zien