projecten

BEDRIJFSFOTOGRAFIE

WILHELM BV – ZAAMSLAG

VAN TEKST NAAR BEELD

Vraag van Wilhelm BV: “Goh, we willen graag nieuwe foto’s die onze hoofdactiviteiten van het bedrijf weergeven. Niet te druk, niet teveel tierlantijn, maar rustig en modern… wat past in de trend van vandaag. Met weinig attributen veel vertellen. Less is more. En, o ja, elke bedrijfsactiviteit weergeven in een van de hoofdkleuren uit ons fleurige logo.”

Dit past helemaal in ons straatje. Zo “eenvoudig” mogelijk denken hoe het weer te geven. In de trend van: “Als je denkt aan het woord “…….” wat komt er dan gelijk in je op?” Er zijn 4 foto’s gemaakt: schilderwerken, behangwerken, gevelwerken en stucwerken.

PORTRETTEN WERVINGSCAMPAGNE

Wilhelm BV uit Zaamslag is op zoek naar schilders! En daarvoor is er een wervingscampagne gemaakt. Mèt portretfoto’s waar de bedrijfswagens op te zien zijn met het bekende, sprekende en vrolijk gekleurde bedrijfslogo, de eigen bedrijfskleding en….. de schilders van Wilhelm BV zelf als model! Kortom, foto’s met bedrijf’s eigen identiteit. En wij van De Fotomaekerij hebben deze mogen maken!

Foto’s gemaakt op de “plaats delict”, waar de verfklus op dat moment in volle actie was. In hartje stad (één stap naar rechts en De Fotomaekerij bolde zo de parkeergarage in met camera en al:-)) of bij een school (waar net het speelkwartier was begonnen, even de kids omzeilen:-)).

Maar wat als de fotomodellen gespannen zijn? Want ja, staat daar toch plots een totaal onbekende voor je neus met camera op je gericht en of je even wil lachen. Het is echt geen uitzondering en wij hebben er vaak mee te maken. Belangrijkste is dan: even de tijd nemen. Voor een praatje, iemand op het gemak stellen, ontspannen en ons enthousiasme overbrengen. Heeft het model haast vanwege een te halen deadline? Dan heeft hij/zij een ander doel dan wij van De Fotomaekerij. Wij gaan dan proberen ons doel ook zijn/haar doel te maken op dat moment: die ene mooie portretfoto maken! En hoe sneller we allebei ditzelfde doel voor ogen hebben, des te sneller hebben we die ene goeie foto. En haalt hij/zij toch die deadline nog….

Wat bij alle modellen die ontspannende lach op het gezicht bracht? Met veel overtuiging en enthousiasme uitroepen waar heel de campagne om draait: JIJ wordt mijn nieuwe collega!

Laat alle projecten zien