blog

FOTO ONDER HET MES…..

Ben jij je ervan bewust dat als je een foto bijsnijdt, je een totaal andere foto krijgt? Voor bv. je socials heb je een vierkante foto nodig en wat je hebt is òf een staande òf een liggende foto. De kunst is dan om deze zodanig vierkant te snijden, dat je van een mooie foto….. een mooie foto overhoudt!

Hoezo verandert een foto als je meerdere zijdes van de foto afsnijdt? Omdat je nu meer gefocust bent op – zoals hier in de foto – op het gezicht. Hoe meer je cropt, hoe meer to-the-point de foto wordt. Je oog wordt meer en meer naar het onderwerp toegetrokken. Omdat je de omgeving weghaalt. Je legt de nadruk meer op hetgeen wat nog wèl aanwezig is op de foto.

Wordt bij de originele foto je aandacht nog verdeeld over heel de foto (inclusief omgeving, een soort van ruis), nu ligt de focus alleen nog op het gezicht. Zie je het verschil zelf ook?

Een foto croppen/bijsnijden om geschikt voor je socials verdient even alle aandacht. Ga er even goed voor zitten, met een bakje koffie en kijk goed voordat je snijdt. Probeer wat verschillende uitsnedes, dan zie je vanzelf wat werkt.

Misschien een idee om nog eens goed naar je portretfoto(‘s) te kijken op je website of socials en te bedenken of dit echt de beste uitsnede is….. Succes!

Groetjes, Saskia

Marieke’s Kindercoaching & Joep: bedankt voor jullie stralende lach!