blog

KRANEN & SPIEGELS…..

Ze kunnen zowel dankbare onderwerpen zijn als “lastige krengen”. En als voor de opbouw van een beeldbank fotografie op de agenda staat bij Bleijenbergh-Fassaert, is 1 en 1… Want op de afdeling Sanitair kom ik ze overal tegen… maar ook echt overal:-))

Dankbaar zijn kranen en spiegels, omdat ze voor een “lekker” glinstertje in je foto kunnen zorgen. Licht, leven, een sprankje. Ze geven reflecties en ik vind deze altijd mijn foto’s een boost geven. Met spiegels kan ik bovendien “extra beeld” aan de foto toevoegen. Door goed te kijken vanaf welk standpunt ik wat te zien krijg in de spiegel, neem ik dit spiegelbeeld mee in de foto. Ik noem dat altijd een bonus, een extraatje, een plus.

Maar… als ik even niet goed sta met de camera kan ik net zo goed bedrading of mezelf “in the picture” zetten. En da’s geen extraatje, geen bonus en inderdaad: geen plus. Niet alleen bij spiegels, maar ook zeker bij kranen is dit mogelijk. En bij kranen heb je nog vertekening ook, vanwege de ronde vormen in het ontwerp. Regel #1 bij mij: kijk goed wat staat WEL en wat NIET op de foto.

Het is trouwens niet alleen bij kranen en spiegels zo. Ramen, glanzende deuren… alles met reflecties is een “!” in mijn hoofd. #1: Wat wil ik WEL op de foto? #2: Hoe kan ik deze reflectie zo mooi mogelijk gebruiken?

Zelf werk ik er ontzettend graag mee. Nogmaals, het brengt leven in de brouwerij. En waarom moeilijk doen om het uit de weg te gaan terwijl het ook zoveel moois en extra’s kan geven… als je het maar goed weet te gebruiken.

Je snapt dus wel, dat fotograferen bij Bleijenbergh-Fassaert voor mij een groot feest was!

Wordt vervolgd…

Groetjes, Saskia