blog

JIJ BENT JIJ & ZIJ IS ZIJ

Daar bedoel ik mee dat ieder verschillend is. Gelukkig! Daarom is mijn uitgangspunt bij de aanvraag van een portret: eerst kijken wat bij de opdrachtgever past. Want dat ieder anders is, is een kracht en dat wil je toch op jouw portretfoto laten zien?

Op deze foto staat Hetty Cornelis, De ADHD ervaringsexpert, en voor haar shoot hebben we gekeken wat bij haar past. De locatie waar we gaan fotograferen, welke “props” nemen we mee om haar verhaal te vertellen en welke kleding past daarbij? Dat is allemaal onderdeel van de beeldbepaling, de voorbereiding.

Dus niet dè foto in een keurig gestylde en nette hotelkamer wat vaak wordt gedaan, maar de straten van het Belgische dorpje Doel passen perfect bij haar verhaal. Helemaal anders om zo ook (positief) op te vallen. Daar hebben we tussen de buien door haar beeldverhaal gefotografeerd.

Deze foto is trouwens niet alleen op een unieke locatie gemaakt, maar hier is ook van een ander standpunt de foto gemaakt èn de graffiti maakt het “out-of-the-box” verhaal af.

Kijken wat bij de opdrachtgever past, bepaalt het grootste deel van het slagen van de foto. En deze is voor mij ontzettend geslaagd, bedankt Hetty!

Groetjes, Saskia