blog

MIJN DING

Als fotograaf zou je alles kunnen fotograferen… dat kan. Maar of je ook voor alle disciplines evenveel talent en interesse hebt is de vraag. Gaandeweg – door veel “vlieguren” te maken – ben ik erachter gekomen welke soorten fotografie mij liggen. Zoals ze ontzettend van elkaar verschillen, hebben ze ook wat gemeen met elkaar. En zowel in de verschillen als de gemene deler zit voor mij de aantrekkingskracht.

Fotografie van interieurs en vastgoed zijn “smaakjes” die veel raakvlakken hebben met elkaar. Waar zit ‘m dan het verschil? Bij interieurfotografie gaat het bij mij primair om de sfeer. Welke sfeer heeft de ontwerper willen bereiken met de inrichting? Deze sfeer zo goed mogelijk op de foto terug laten zien, is het doel. Bij vastgoedfotografie pak ik het wat “zakelijker” aan. Sfeer is daar in mijn foto’s ondergeschikt aan de ruimtelijkheid en praktische kanten van een ruimte. Ik probeer er altijd een combinatie van te maken, maar bij het maken van keuzes gaat het praktische voor.

Wat hebben al mijn disciplines dan met elkaar gemeen? Kleuren, texturen, materialen, scherpte-diepte, lijnen, composities, standpunten… enzovoort. In de disciplines waar ik me in heb gespecialiseerd (mijn core business) kan ik mijn ei kwijt. Daarom… mijn ding dus!

Groetjes, Saskia