blog

DE ZON IN MIJN FOTO’S…

Regelmatig hoor ik: “In jouw foto’s zie ik altijd licht.”

Tja, voor mij is dat iets vanzelfsprekends… ik probeer altijd – of het nu lichte of donkerdere foto’s zijn – licht erin te hebben. Dus… altijd de zon in mijn fotografie!

Vandaag, op de Internationale Dag van de ZON, zet ik daarom het licht (oftewel de zon) in het zonnetje! Want waar zou ik als fotograaf zijn zonder “schrijven met licht”. Het is cruciaal voor een foto.

Licht, halfschaduwen, schaduw maken een beeld levendig, bijna levend. En of ik dan met natuurlijk licht (de zon dus) werk, of ik zet er een lampje bij wat dan voor mij de zon is. In welke hoedanigheid dan ook, de zon is voor mij als fotograaf mijn beste maatje.

Vorige week zei iemand na mijn bedrijfspresentatie dat wat erop de foto’s staat hij zo lijkt te kunnen pakken. Tja, zei ik, dat is wat licht en het gebruik ervan doet. Dat maakt het een mooie sprekende foto! Maar je moet het wel zien… ook als fotograaf. En ik zie vaak het licht…..:-))

Fijne ZON-dag!

Groetjes, Saskia