blog

HOEZO… VOORBEREIDING?

Piepers niet bij??? Dan kan ik deze foto wel al vergeten. Met andere woorden: heb ik alles goed voorbereid voor die ene foto die ik wil maken. Niet? Dan gaat het ‘m niet worden. Als ik een foto GOED wil maken is een goeie voorbereiding een must. Bij De Fotomaekerij is het een vast onderdeel van het totale werkproces. En dat zie je terug in onze foto’s!

Deze foto lijkt zo 1-2-3 gemaakt… niets is minder waar. Over alles is nagedacht! Zelfs hoe de schil te maken. En vervolgens, hoe komt ie dan te liggen? Ja, je verzint het niet. En nou had ik bij deze foto die binnen is gemaakt nog niet eens te maken met invloeden van buiten. Laatst een landschapsfoto in opdracht gemaakt. Een must was een lucht met wolken, zonnetje erdoor heen en o ja, én graag bij laag water. Dat zijn nogal wat factoren die gelijk moeten vallen en waar ik geen invloed op kan uitoefenen. Hier geen boodschappenlijstje, maar wel… webcams in die regio checken. Is het eb of vloed? Hoe staat de zon? Zo… alles gecheckt. Ik kan vertrekken!

Zo zie je, voor elke foto is een goede voorbereiding een must. Wel telkens een andere, maar wel doordacht. Dus… piepers of landschap, whatever….. eerst denken dan doen!

Groetjes, Saskia