blog

IK & TROTS OP ZEEUWS-VLAANDEREN

18 Juni 2021….. mijn “debuut” op de Facebook-pagina van TROTS OP ZEEUWS-VLAANDEREN. Een heel, heel, heeeeel lang stuk over de persoon achter DE FOTOMAEKERIJ. Over mij dus, Saskia Molders. Da’s wel een dingetje, zo de volle aandacht, in de spotlights. Ben toch gewend achter de camera te staan. Nu moest ik een portret van mezelf maken, dus erachter èn ervòòr. Hmmmmm….. Maar zoals ik altijd tegen de te portretteren persoon zeg voor de shoot (want die vinden het ook spannend): de camera bijt niet! En heej, laat dat nou waar zijn:-)) Het valt best wel mee. Eigenlijk….. is het best wel eens leuk!

Hier dus het interview wat op Facebook heeft gestaan. Met veel dank aan Rosette Schaap: voor de mooie tekst, voor de kans, voor de publicatie, voor eventjes in het middelpunt te staan.

SASKIA MOLDERS – DE FOTOMAEKERIJ

De grote aantrekkingskracht van Zeeuws-Vlaanderen… Saskia Molders is geboren en getogen in het pittoreske Oost-Zeeuws-Vlaamse Zandberg. Ze zat er vlakbij op school, eerst op een lagere school in Graauw en later op de havo in Hulst. Hierna vloog ze uit want ze ging op kamers in Tilburg, waar ze aan het Instituut Schoevers een opleiding tot directiesecretaresse ging volgen. Na deze studie is ze naar Zeeuws-Vlaanderen terug gekeerd. Samen met haar man Werner Verras woont Saskia nog altijd met veel plezier in Graauw. Ze eet graag samen met vrienden, waarbij niet haar kookkunsten maar de gezelligheid de hoofdrol speelt, want kookboeken kijkt ze in voor de foto’s. Haar favoriete boeken zijn ‘legal thrillers’, het allerliefst zo dik mogelijk zodat zij er zo lang mogelijk van kan genieten en zich er helemaal in kan verliezen. Spannende films kijkt ze ook graag. En van uitwaaien op het strand en een terrasje pakken krijgt ze nooit genoeg, hun hond Billy mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Muzikale uitstapjes… Saskia was lid van de lokale muziekvereniging, ze speelde trompet en saxofoon, maar af en toe als vervanger ook percussie. Eigenlijk ging het haar vooral om de uitstapjes met de dweilband, het was altijd feest, waar ze ook optraden. Voor de coronacrisis vierde ze uitgebreid carnaval, ze was vier dagen zonder een druppel alcohol op pad want ze was altijd de Bob (naar een idee van onze Zuiderburen) en ging als een van de laatste feestvierders naar huis. Na diverse jaren maakte Saskia het een beetje minder laat en startte deze traditie vroeger. Ze hoopt dat deze gezelligheid snel weer terug keert.

Van haar hobby haar beroep gemaakt… Saskia had diverse (commerciële) functies bij NeBus Loyalty B.V. in Hulst (B2B van Neckermann) en Pabo B.V. in Walsoorden, beide postorderbedrijven waren de tijd van de webshops ver vooruit. Bij Pabo hadden ze destijds dringend iemand op de inkoopafdeling nodig. Het sollicitatiegesprek was al in tien minuten klaar, vervolgens kreeg Saskia als test een rondleiding door het magazijn om het assortiment te kunnen bekijken en binnen een uur was ze aangenomen. Dit leidde tot een twaalf jaar durende mooie carrière met langdurige contacten als resultaat.

Van beeldcommunicatie naar bedrijfsfotografie… Ze kreeg tijdens haar werk dagelijks te maken met beeldcommunicatie zoals (product)fotografie, teksten, websites en grafisch ontwerp waarbij telde hoe verkoop je een product goed. Tijdens de avonduren rondde ze een Nima A Marketing opleiding af. Toen er sprake was van een reorganisatie nam Saskia de tijd om te kunnen gaan doen wat haar hart haar al langer in gaf en werd freelance fotograaf. Ze volgde talloze fotografieworkshops en specialisaties, want ze wilde fotografie op een professionele manier gaan beoefenen. Saskia begon met het op de camera vast leggen van bruiloften, communiefeesten en familieportretten. Een korte tijd later stapte ze over naar bedrijfsfotografie. Hierbij kon zij haar marketing en commerciële ervaringen omzetten naar haar fotografiespecialisatie. Zo heeft zij net als haar man Werner Verras van haar hobby haar beroep gemaakt, hij werkt als technisch directeur op een scheepswerf in Vlissingen, zij als een gedreven bedrijfsfotograaf vanuit Graauw.

Trots op ‘De Fotomaekerij’… Saskia Molders wilde als fotograaf graag naamsbekendheid krijgen en gezien worden, haar positie in de markt veroveren. Hierbij kwam haar marketing ervaring en studie goed van pas en alles viel figuurlijk op z’n plekje. Ze is trots op wat ze met haar bedrijf ‘De Fotomaekerij’ – die ze “partner in crime” noemt – heeft bereikt. Indien nodig betrekt Saskia haar netwerk van professionals erbij zodra zij een opdracht krijgt die voor uitvoering door meer dan één persoon geschikt is. Officieel telt de inschrijfdatum bij de KvK als startdatum, maar voor haar bestond ‘De Fotomaekerij’ al veel langer, ontstaan uit haar passie voor fotografie. Saskia is een praktisch denker, een creatief dromer en de drijvende kracht achter ‘De Fotomaekerij’. Ze is enthousiast, recht door zee en heeft als levensmotto een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. De combinatie van ondernemer en fotograaf zijn vindt ze ideaal, ze is het allebei ontzettend graag.

Praktisch… ‘De Fotomaekerij’ staat voor beeldbank, food, product, interieur, vastgoed, portret- en bedrijfsfotografie. De openingstijden zijn ma, di, do 10 – 17 uur en vr van 10 – 15 uur. Saskia Molders is voor een afspraak of vrijblijvende informatie bereikbaar via 06-54694465 en/of saskia@defotomaekerij.nl. Neem ook eens een kijkje op www.defotomaekerij.nl en/of https://www.facebook.com/defotomaekerij.

Foto: Saskia Molders uit Graauw

Tekst & layout: Rosette de Schaap | Blog: https://www.deschaap-falkensteinoptiek.nl/…/blog-online/