blog

NET EEN MICHELIN-POP…

Wanneer ik ga fotograferen op een bouwlocatie, neem ik in de voorbereidingen altijd mee óf en welke PBM’s er verplicht/noodzakelijk/aan te raden zijn. Wat? PBM’s? Wat zijn dat? Dat zijn Persoonlijke BeschermingsMiddelen die mij tijdens mijn werk beschermen. Want veiligheid is prioriteit nr. 1. Voor iedereen! Dus….. de stoute schoenen aan! Kofferbak in en alles uit de “verkleeddoos”!

Op een locatie waar de werkzaamheden in de afwerkfase zijn, kom ik misschien met een hesje nog wel weg. Maar wordt er met groot materieel gewerkt is dat een no-go! En is het buiten èn hartje winter, dan is het pas uitpakken geblazen. Dan is het trek-alles-aan-wat-ik-heb dag. Naast warme (dikke) kleding een veiligheidsjas, oorkappen, veiligheidsbril, helm en vergeet vooral die heerlijk comfortabele veiligheidsschoenen niet. Mijn bewegingsvrijheid wordt enigszins zo ietwat beperkt (zeg maar gerust, een hoop), best wel een uitdaging voor een fotograaf en ik lijk wel een Michelin-pop, maarrr….. ik ben TOP beschermd! Iedereen ziet mij in de felgekleurde jas lopen, de oorkappen beschermen mijn oren tegen harde (machine)geluiden, de bril houdt werkstof op een afstand van mijn ogen, de helm vangt de klappen op en de schoenen met stalen neus – naast dat ze mij natuurlijk ge-wel-dig staan – vangt die vallende balk op. Pffff… kom ik daar even goed weg.

Als fotograaf ben ik voorbereid op fotograferen op verschillende locaties. Ik lijk soms wel een kameleon: aanpassen aan diverse omgevingen. En dan ook nog die goeie foto maken, onder alle omstandigheden! Wat heb ik toch een wereldbaan. Michelin-pop of kameleon? Onder al die lagen ben en blijf ik die creatieve fotograaf.

Groetjes, Saskia